Anàlisi i control de costos
Perfil de l’estudiant
   •  Certificat de professionalitat nivell 1.
   •  Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)
   •  Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
   •  Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
   •  Certificat de Professionalitat de nivell 2.
   •  Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà. Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.
Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés.
Objectius generals
Objectius específics
Contingut
Resum de la comptabilitat analítica
   •  Concepte de cost
   •  Classificacions de costos
   •  Valoració d'existències
   •  Cost de personal
Composició de sistemes de costos parcials
   •  Sistema de costos directes
   •  Altres sistemes de costos parcials
   •  El punt d'equilibri
Aplicació de costos per comanda
   •  Ordre de treball
   •  Costos per comandes
Identificació de costos complets per procés
   •  Sistemes de costos complets
   •  Costos parcials vs costos complets
Aplicació de costos complets per seccions
   •  Seccions principals i auxiliars
   •  Unitats d'obra
   •  Cost unitari de productes
Explicació del model ABC
   •  Model ABC
   •  Concepte d’activitat
   •  Inductors de cost
   •  Avantatges i inconvenients
Definició de costos estàndard
   •  Elaboració de pressupostos
   •  Criteris d'elaboració de pressupostos
   •  Anàlisi de desviacions
Avaluació
• Prova pràctica: Estudi de cas, redacció d’informes, resolució d’exercicis comptables o càlcul de nòmines o d’una simulació d’una situació plantejada pel/la formador/a