Enologia

Enologia

Objectius generals

Conèixer els principals conceptes relacionats amb l'enologia i la producció del vi.

Objectius específics

 Capacitar als participants per escollir amb criteri els vins.
 Iniciar-se en la cultura del vi, sistemes d’elaboració, varietats, zones amb denominació d’origen

Continguts

8102

1. El raïm com a matèria primera
1.1. Varietats bàsiques d'Espanya
1.2. Varietats bàsiques de la resta del món
2. Diferents tipus de vi i etiquetatge
2.1. Coneixement del vi i els sues maridatges
2.2. Un vi per a cada plat
2.3. Elaboració de vins joves
2.4. Elaboració de vins blancs
2.5. Elaboració de vins rosats
2.6. Elaboració de vins negres
2.7. Maceració carbònica, joves, joves amb fusta
2.8. Criances i reserves
2.9. Elaboració de vins especials
2.10. Denominació d’origen
2.11. Denominació d'origen d'Espanya
2.12. Grans zones vinícoles de la resta del món
3. Composició del vi
3.1. Composició del vi
3.2. Qualitats gustatives
4. El cultiu de la vinya, anatomia i cicle de vida
5. Influències del sòl i del clima en la vinya i el seu fruit
6. Les diferents criances i les seves particularitats
7. La compra del vi
7.1. La compra del vi
7.2. La seva conservació
7.3. El seu servei
8. Tast de vi
8.1. Etapes del tast
8.2. El tast del va venir

Avaluació

Prova teòrica:

- Tipus test
- Preguntes breus i resolució de problemes
- Preguntes obertes

La prova pràctica consistirà en crear un producte o demostrar in situ el maneig o habilitats apreses durant el curs com per exemple:

- Creació d’una llista de maridatge enològic - gastronòmic

Valoració


Estudiants formats

85

Compartir