Inauguració taller soldadura Escola Municipal del Treball de Granollers

El passat 14 d’abril, durant la finalització del curs Soldadura per elèctrode revestit, es va realitzar l’acte d’inauguració del nou taller de soldadura, situat a l’Escola Municipal del Treball de Granollers, en el qual es realitzaran accions de formació per a l’ocupació per part de la Fundació Paco Puerto.

Fruit d’un conveni de col·laboració, la Fundació Paco Puerto ha fet una cessió de tota la maquinària que tenia a la seva antiga seu i l’Ajuntament de Granollers ha realitzat una inversió per ampliar el seu taller i donar-li cabuda.

A l’acte d’inauguració hi van participar l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el secretari general de CCOO Vallès Oriental Catalunya Central i President de la Fundació Paco Puerto, Lalo Plata, la secretària d’organització de CCOO Vallès Oriental Catalunya Central i responsable de formació de la secretaria de treball i economia de CCOO Catalunya, Emilia Macias, la directora de l’Escola Municipal del Treball de Granollers, Montse Bosch i la coordinadora de formació de la Fundació Paco Puerto Vallès Oriental, Natalia Verbovskaia.

Josep Mayoral, Alcalde de Granollers, va destacar “la importància de la visió comunitària per part de Comissions Obreres i a partir d’ella la possibilitat que l’Escola guanyès en complexitat fent formació ocupacional per a gent que ho requereix i que ja està instal·lada en el món del treball i a l’hora millorant la formació professional reglada que el propi centre feia“.

Per la seva part, Lalo Plata, secretari general de CCOO Vallès Oriental Catalunya Central i President de la Fundació Paco Puerto destacava que “Comissions i la Fundació hem estat molt lligats a la realitat de la indústria del metall de Granollers i del Vallès Oriental i hem format a moltíssima gent a les antigues instal·lacions que ha estat molt útil per a la creació de riquesa de la comarca i de llocs de treball. L’Ajuntament de Granollers i personalitzant en la figura del seu Alcalde no va dubtar ni un minut en fer possible aquest projecte i avui en dia estem tornat a formar persones i aconseguint que Granollers sigui un lloc on la formació professional tingui més pes d’arreu de Catalunya. La formació contínua és un dret que en una situació de mercat canviant com l’actual encara és més important. Aquesta instal·lació formarà gent qualificada i llocs de treball amb capacitat econòmica que revertirà en la riquesa i que repercutirà en altres sectors“.

Al següent vídeo pots trobar el resum de l’acte d’inauguració.