Cuina de temporada

Lloc
Fundació Paco Puerto
VIA Laietana 16-18 8è
08003
Barcelona
Referència
87895Aquest curs subvencionat proporcionarà a l’alumnat els coneixements necessaris per elaborar plats a partir de productes de temporada, frescos i econòmics, conreats al seu temps. La cuina de temporada està estretament vinculada a la cuina de proximitat i aprofita els aliments en el seu millor moment. Al llarg del curs, seguirem el ritme de les estacions per preparar receptes relacionades amb aquest estil culinari. Gaudeix adquirint nous coneixements culinaris! El material del curs s’entrega el primer dia de classe.
Requisits
En aquesta acció formativa no poden participar les persones treballadores al servei de l'administració pública.
Durant el procés de selecció es verificarà que la capçalera de la nòmina aportada per la persona que ha fet la inscripció no correspon a un organisme de l'administració pública.
El primer dia del curs presencial, es durà a terme la validació de la vostra identitat mitjançant la presentació i comprovació d'un dels documents d'identitat (DNI, NIE o permís de conduir).
Durant el procés de selecció es verificarà que la capçalera de la nòmina aportada per la persona que ha fet la inscripció no correspon a un organisme de l'administració pública.
El primer dia del curs presencial, es durà a terme la validació de la vostra identitat mitjançant la presentació i comprovació d'un dels documents d'identitat (DNI, NIE o permís de conduir).
Perfil de l´estudiant
Atès que dins dels diferents subsectors que componen el sector turístic existeixen treballant persones sense titulació reconeguda, no s'estableixen requisits mínims d'accés a la formació.Què aprendràs
Objectius generals
Adquirir els coneixements, destreses i habilitats necessaris per a elaborar les principals receptes, de la cuina de temporada.
Avaluació
• Prova teòrica: Qüestionari tipus test o preguntes curtes
• Prova pràctica: Crear un producte o demostrar in situ el maneig o habilitats apreses durant el curs: elaboració d’un plat/tapa/pinxo/postre segons indicacions del formador/a.
• Prova pràctica: Crear un producte o demostrar in situ el maneig o habilitats apreses durant el curs: elaboració d’un plat/tapa/pinxo/postre segons indicacions del formador/a.
Mòdul 1: Cuina de temporada. 30h
Coneixement i aplicació de les normes d'higiene i manipulat específiques per crisi sanitària.
Identificació dels principals productes de temporada.
Descripció i elaboració dels entrants de temporada.
• Propietats dels diferents ingredients en l'elaboració d'entrants.
• Realitzar les receptes principals en l'elaboració d'entrants.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Descripció i elaboració dels primers plats de temporada.
• Propietats dels diferents ingredients en l'elaboració dels primers plats.
• Realitzar les receptes principals en l'elaboració de primers plats.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Descripció i elaboració dels plats principals de temporada.
• Propietats dels diferents ingredients en l'elaboració dels plats principals.
• Realitzar les receptes principals en l'elaboració dels plats principals.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Descripció i elaboració de postres lleugeres de temporada.
• Propietats de les diferents postres lleugeres.
• Realitzar i elaborar les principals receptes de les postres lleugeres.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Identificació dels principals productes de temporada.
Descripció i elaboració dels entrants de temporada.
• Propietats dels diferents ingredients en l'elaboració d'entrants.
• Realitzar les receptes principals en l'elaboració d'entrants.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Descripció i elaboració dels primers plats de temporada.
• Propietats dels diferents ingredients en l'elaboració dels primers plats.
• Realitzar les receptes principals en l'elaboració de primers plats.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Descripció i elaboració dels plats principals de temporada.
• Propietats dels diferents ingredients en l'elaboració dels plats principals.
• Realitzar les receptes principals en l'elaboració dels plats principals.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Descripció i elaboració de postres lleugeres de temporada.
• Propietats de les diferents postres lleugeres.
• Realitzar i elaborar les principals receptes de les postres lleugeres.
• Definir les pautes per a un correcte cuinat.
Amb la realització d’aquest curs, l’alumnat adquirirà les competències professionals necessàries i/o complementàries que li permetran desenvolupar-se de manera més eficient en ocupacions relacionades amb el sector de la restauració i l’hostaleria. Aquestes competències facilitaran l’accés a llocs de treball com:
• Cuiner/a
• Ajudant de cuina
• Personal del sector de l’hostaleria
• Treballador/a en serveis de càtering
• Persones que vulguin iniciar-se o perfeccionar-se en la cuina de temporada
• Cuiner/a
• Ajudant de cuina
• Personal del sector de l’hostaleria
• Treballador/a en serveis de càtering
• Persones que vulguin iniciar-se o perfeccionar-se en la cuina de temporada
Més informació
Entitats col·laboradores

