La fundació
Missió
Promoure actuacions que contribueixin a la igualtat d’oportunitats dels treballadors i treballadores, en general, mitjançant la qualificació professional, l’assessorament i l’orientació.
Finalitats
- Assessorar i orientar els treballadors i les treballadores sobre les possibilitats i alternatives d’ocupació.
- Promoure la inserció laboral i qualificació professional dels treballadors i treballadores a través d’una formació que s’adapti a les seves necessitats i a les de les empreses.
- Participar en projectes internacionals que promoguin tercers països en qualsevol de les finalitats anteriors.
- Promoure la integració de la formació en la planificació estratègica de les empreses, relacionant-la amb els propis objectius, per fer front als requeriments dels mercats.
- Promoure el coneixement i l’ús de la llengua catalana com a element d’integració i cohesió social dels treballadors i les treballadores de Catalunya.
Transparència
- Memòria Econòmica 2019
- Memòria d’Activitats 2019
- Memòria Econòmica 2020
- Memòria d’Activitats 2020
- Memòria Econòmica 2021
- Memòria d’Activitats 2021
- Memòria Econòmica 2022
- Memòria d’Activitats 2022
- Relació de subvencions 2022
- Estatuts de la Fundació, aprovats el 24 de desembre de 2021. Núm. de registre de l’entitat: 4616.
- Memòria Econòmica 2023
- Memòria d’Activitats 2023
- Relació de subvencions 2023
Patronat
L’any 1988 CCOO de Catalunya promou la creació del Centre de Formació i Promoció Ocupacional- CEPROM. El naixement del CEPROM marca la voluntat de CCOO d’intervenir directament en la formació dels treballadors i treballadores des d’un àmbit professionalitzat. L’any 1998, el CEPROM es transforma en la Fundació per a la formació i l’estudi Paco Puerto.
L’estreta vinculació de la Fundació amb CCOO queda palesa a través del seu màxim òrgan de direcció, el patronat constituït per:
- President: Gonzalo Plata Jiménez
- Secretària: Cristina Rodríguez Vila
- Tresorer: José Fernández González
- Vocals:
- Ramón González Monroy
- José Antonio Hernández Martínez
- Alicia Hernández Jarque
- Belén López Sánchez
- Carlos Pellejero Gómez
- Cristina Torre López
Equip Professional
L’equip de la Fundació Paco Puerto està constituït per diferents perfils que configuren un equip multidisciplinari capaç de donar resposta a les necessitats d’empreses i alumnes, tot i adaptant-se als nous requeriments del mercat. És així que comptem amb experts en:
- assessorament i orientació professional
- consultoria i prospecció empresarial
- coordinació i gestió de formació professional
- qualitat i avaluació
Política de qualitat
La qualitat deis nostres serveis constitueix un avantatge estratégic davant deis nostres competidors i és fonamental en el desenvolupament de l’activitat de la Fundació pera la Formació i l’Estudi Paco Puerto.
La política de qualitat que promou i impulsa la Direcció de la Fundació es fonamenta en els principis següents:
- Satisfer les necessitats i expectatives deis nostras clients, assegurant sempre l’excel·léncia en la nostra oferta formativa.
- Situar la informació i la comunicació com a eines clau per afavorir el compromís de tates les parts interessades amb la política de qualitat.
- Incrementar la satisfacció de tates les parts interessades mitjarntant una gestió eficient i propera.
- Integrar la qualitat com un element estratégic dins la cultura de l’organització, promovent la millora continua com a motor de desenvolupament.
- Planificar l’activitat amb l’objectiu d’assolir la maxima qualitat en el servei, establint fites anuals orientadas a la millora permanent.
- Gestionar, controlar i desenvolupar de manera eficac; tots els processos i activitats vinculats a la prestació deis serveis.
- Complir amb els requisits legals aplicables i amb aquells altres requisits que l’organització assumeixi voluntariament.
- Determinar, proporcionar i mantenir la infraestructura necessaria per garantir la conformitat amb els requisits del servei, dins d’un ambient de treball adequat i segur.
- Comprometre’ns amb la protecció del medí ambient, promovent practiques sostenibles i minimitzant l’impacte ambiental de la nostra activitat.
Veure document
Biografía de Paco Puerto
Paco Puerto Otero (Las Cabezas de San Juan, Sevilla, 1947 – Barcelona, 1992).
Va anar a escola fins als set o vuit anys, ja que aviat s’incorporà al món del treball. Va aprendre l’ofici de forner i el de mestre de pala en el poble de Cotos, zona coneguda com l’Illa de l’Arròs.
Als 19 anys, en Paco deixà el seu poble per anar cap a Barcelona, on va fer de polidor i de venedor fins que ingressà al sector de la construcció, on treballà durant anys. Mentre feia el servei militar va obtenir el certificat d’estudis primaris.
L’any 1970 es posà en contacte amb Comissions Obreres, als menjadors universitaris del carrer Canuda. El van detenir per primer cop el 1971, mentre repartia propaganda de convocatòria a la vaga general durant l’ocupació policial de la SEAT. En Paco fou jutjat i empresonat.
Fou empresonat diverses vegades més fins que l’any 1976 li fou aplicada l’amnistia aprovada pel Reial Decret-Llei de 30 de juliol. Des d’aquest moment, en Paco va estar lligat al sindicat de Construcció de CCOO de Catalunya. Participà en el primer congrés de CCOO en la legalitat, i formà part de la seva Comissió Executiva, i fins a la seva mort fou membre del Consell Nacional.
Durant els anys vuitanta fou una de les persones que més contribuí a l’impuls de les polítiques d’ocupació del sindicat, a través dels centres d’assessorament ocupacional de CCOO, que es posaren en marxa amb la creació del Centre de Formació i Promoció Ocupacional el 1988, l’actual Fundació per a la formació i l’estudi Paco Puerto.