El procés d’enologia i el tast

Lloc

CCOO Mataró
Castaños 120
08302
Mataro

Estudiants formats

167

Valoració

Comparteix

Referència

87925
Aquest curs subvencionat dotarà l’alumnat de coneixements per identificar els principals conceptes relacionats amb l’enologia i la producció del vi i adquirir les habilitats necessàries per fer un tast. El material del curs s’entrega el primer dia de classe.

Requisits

En aquesta acció formativa no poden participar les persones treballadores al servei de l'administració pública.
Durant el procés de selecció es verificarà que la capçalera de la nòmina aportada per la persona que ha fet la inscripció no correspon a un organisme de l'administració pública.

Perfil de l´estudiant

Complir com a mínim algun dels següents requisits:
• Certificat de professionalitat nivell 1.
• Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)
• Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent,
• Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
• Certificat de Professionalitat de nivell 2.
• Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
• Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.

Quan l’aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l’experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d’accés.

Què aprendràs

Objectius generals

Identificar els principals conceptes relacionats amb l'enologia i la producció del vi i adquirir les habilitats necessàries per fer un tast.

Objectius específics

• Identificar els diferents tipus de vi, les composicions i l'etiquetatge.
• Analitzar les fermentacions i acabat dels vins.
• Realitzar un tast de vi identificant els aspectes que intervenen

Avaluació

• Prova teòrica: Qüestionari tipus test o preguntes curtes
• Prova pràctica: Prova final pràctica que consisteix en crear un producte (creació d’una llista de maridatge enològic i/o gastronòmic)

Mòdul 1: Tipus de vi i etiquetatge 10h.

Distinció de criteri a l'elecció de vins.
• Tipus de vi i composició.
• Etiquetatge.

Mòdul 2: Operacions de vinificació 15h.

Anàlisi del procés de la fermentació del vi.
• Característiques de qualitat i higiene.
• Fermentació de mosts, elaboració d'acord amb els manuals de procediment.
• Operacions de recollida, depuració i abocament de residus protegint el medi ambient

Mòdul 3: Tast de vi 15h.

Aplicació dels assaigs de tast.
• Tipus de tast.
• Metodologia.
• Resultats de l'anàlisi sensorial.
Amb la realització d’aquest curs, l’alumnat adquirirà les competències professionals necessàries i complementàries que li permetran desenvolupar-se de manera més eficient en aquelles ocupacions relacionades amb el sector vinícola. Aquestes competències facilitaran l’accés a llocs de treball com:

• Enòleg/òloga
• Sommelier
• Tècnic/a de viticultura
• Especialista en maridatge
• Responsable de celler
• Tècnic/a de producció de vi
• Coordinador/a de tastos de vi
• Formador/a en enologia
• Consultor/a en enologia i vinificació
• Director/a de botiga de vins
• Promotor/a de vins
• Responsable de màrqueting per a cellers
• Investigador/a en viticultura i enologia

Entitats col·laboradores

Resum de privacitat

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les galetes s'emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions del web trobes més interessants i útils.