Preparació Oposició Diputació Barcelona. Temari general grups A1

Ref: 86809
Local Ajuntaments I Diputacions
Preu:

480

Afiliats:

265€

Nous afiliats:

375€

Nous/ves Afiliats/des: Persones que previ a la inscripció al curs han abonat tres quotes d’afiliació (quota formació immediata), i mantenen l’afiliació durant tota la durada del curs. Uniu-vos a CCOO i trieu la quota de formació.

Més de 20 places

Inici: 04/10/24

Fi: 14/03/25

60h

Aula Virtual

divendres de 17:00 a 20:00 hores

86809

Informació important

El curs es farà a través d'aula virtual els divendres de 17:00 a 20:00.
Els calendaris informats estan subjectes a possibles modificacions per raons organitzatives i/o imprevistos, tant en les dates d’inici com en els diez lectius, podent-se recuperar les clases en dies que no corresponen als informats inicialment.
Les classes virtuals serviran per incidir en els punts més importants del temari.
Aquestes classes es gravaran, i sempre que sigui possible, estaran disponibles en la plataforma com a material de consulta fins a la data de l'examen. 
A més, a la plataforma es penjarà també altra documentació (resums, esquemes, normatives, lleis, tests), que el formador cregui oportuna per un millor seguiment i aprofitament del curs.
Hi haurà una coordinadora del curs, que serà el referent de contacte dels/les alumnes per a totes aquelles qüestions relacionades amb la gestió i que es facilitarà abans de l'inici.
Per un bon seguiment del curs, es imprescindible que les persones inscrites tinguin un ordinador amb bona connexió a internet.
Per qualsevol dubte, contacteu amb
Fundació Paco Puerto. fppuerto@ccoo.cat

Forma de Pagament

El pagament es realitzarà en dos terminis. 1er termini: abans de la inscripció al curs. 2on termini: al 40% de les hores del curs La forma de pagament serà mitjançant targeta bancària. El cobrament del segon pagament es farà automàticament amb un càrrec a la targeta de crèdit/dèbit amb la que es faci la inscripció al curs. La realització del curs està condicionada a que es cobreixin les places disponibles, en cas que no es pugui realitzar per baixa demanda, es comunicarà a les persones matriculades i es retornaran íntegrament les quantitats abonades. En el cas que els/les alumnes matriculades es donin de baixa, es retornarà el 80% de la matricula si la baixa es anterior en 7 dies a la data d’inici del curs. Si la baixa és posterior, però abans de l'inici del curs, es retornarà el 50% de la matricula.
En cas que l'alumne decideixi donar-se de baixa de la seva afiliació abans de la finalització del curs, s'aplicarà automàticament la tarifa corresponent al preu de no afiliat. El càrrec per la diferència es realitzarà automàticament mitjançant el cobrament a la targeta de crèdit/dèbit utilitzada per a la inscripció al curs.

Contingut

86809

1. La Constitució espanyola de 1978. Estructura i principis generals. El Tribunal Constitucional. La reforma constitucional.
2. L'Estatut d'autonomia de Catalunya. Estructura i contingut essencial Drets , deures i principis rectors. garanties dels drets estatutaris. La Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern.
3.El poder legislatiu: les Corts Generals. Composició i estructura interna;funcions. El Tribunal de Comptes i el Defensor del Poble. El poder executiu; el Govern. Característiques i composició. La responsabilitat del Govern . Relacions entre el Govern i les Corts Generals. El poder judicial;principis. Organització. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal.
4. L'organització territorial de l'Estat. Les comunitats autònomes i els seus estatuts. Les competències.
5. El règim local espanyol: principis constitucional i regulació jurídica. Relacions entre ens territorials. L'autonomia local.
6. La província en el règim local: organització, òrgans necessaris i complementaris, competències.
7. El municipi: organització, òrgans necessaris i complementaris, competències.
8. El servei púbic local. Formes de prestació dels serveis públics. La gestió directa i la indirecta. La responsabilitat de l'Administració.
9. La funció pública local. Estructura i organització de la funció pública. Sistemes de selecció. L'oferta pública d'ocupació. Règim estatutari. Situacions administratives.
10. Altres entitats locals. Mancomunitats. Agrupacions. La comarca. Entitats d'àmbit territorial inferior al municipi.
11. Fonts del dret públic. La llei:classes de lleis. El reglament: classes. Potestat reglamentària a l'àmbit local: ordenances, reglaments i bans.
12. L'acte administratiu: Concepte. Elements. Classes. Motivació i forma. Eficàcia de l'acte administratiu. Supòsits de nul·litat de ple dret i d'anul·labilitat. L'acció de nul·litat: procediment i límits. La declaració de lesivitat. La revocació d'actes. La rectificació d'error materials o de fet.
13. El procediment administratiu. Les parts. Còmput de terminis. Fases del procediment.
14. La revisió dels actes administratius. La revisió d'ofici. La revisió per via de recurs administratiu. Classes de recursos. La jurisdicció contenciosa administrativa.
15. Contractes de les administracions públiques: obres, concessió d'obres, concessió de serveis, subministrament, serveis. Parts en el contracte: òrgan de contractació´`o, capacitat i solvència de l'empresari i successori del contractista. Objecte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i la seva revisió. Garanties exigibles. Actuacions relatives a la contractació de les administracions públiques: preparació, adjudicació, efectes, compliment i extinció dels contractes de les administracions públiques.
16. La planificació de la gestió pública, Les hisendes locals i els seus pressupostos. Classificació dels ingressos. Els pressupostos de les entitats locals: concepte, principis i estructura. Les bases d'execució del pressupost: contingut. El cicle pressupostari_ elaboració i aprovació.
17. Les administracions públiques i la societat de la informació. L'administració electrònica. Els principis de transparència i bon govern: legislació bàsica, objecte, àmbit d'aplicació i definicions. Transparència de l'activitat pública i accés a la informació. La protecció de dades de caràcter personal: obligació de complir-la.
18. Organització i funcionament de la Diputació de Barcelona. Objectius que té plantejats en relació amb l'àmbit local Principals polítiques d'assistència o assessorament. Actuacions i suport per a la promoció i la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques locals des de la Diputació de Barcelona.

Forma de Pagament

Targeta de dèbit o crèdit

visamastercardamexdiscoverdinersclubjcb

Més informació

fppuerto@ccoo.cat934812717

dl,dm,dc,dj (9:30 a 14; 16 a 18) i dv (9:30 a 14)

Descarrega la informació del curs

Comparteix