Cuina sana

Lloc

FUNDACIÓ VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ
C/ GRAN DE GRÀCIA 240
08012
Barcelona

Estudiants formats

294

Valoració

Comparteix

Referència

87897
Aquest curs subvencionat proporcionarà a l’alumnat els coneixements necessaris per cuinar de manera sana, saborosa, nutritiva i equilibrada, utilitzant aliments i productes de qualitat. Durant el curs, es mostraran tècniques per aconseguir un equilibri nutricional adequat a diferents necessitats dietètiques, fent de la cuina un procés creatiu i saludable. El material del curs s’entrega el primer dia de classe.

Requisits

En aquesta acció formativa no poden participar les persones treballadores al servei de l'administració pública.
Durant el procés de selecció es verificarà que la capçalera de la nòmina aportada per la persona que ha fet la inscripció no correspon a un organisme de l'administració pública.

El primer dia del curs presencial, es durà a terme la validació de la vostra identitat mitjançant la presentació i comprovació d'un dels documents d'identitat (DNI, NIE o permís de conduir).

Perfil de l´estudiant

No es requereixen acreditacions/titulacions. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.

Què aprendràs

Objectius generals

Adquirir els fonaments bàsics en dietètica, productes i tècniques culinàries saludables

Mòdul 1: Cuina sana

Introducció a la dietètica.
• Identificació de varietat i equilibri.
• Obesitat i problemes de salut.
• Alimentació i nutrients.
• Hidrats de carboni.
• Greixos.
• Proteïnes.
• Aigua.
• Vitamines.
• Minerals.
• Causes de l'obesitat
• Realització d'exercici natural.
Coneixement de la dieta mediterrània.
• Oli d'oliva en la dieta mediterrània.
• Fruites i verdures en la dieta mediterrània.
• Peix en la dieta mediterrània.
Aplicació de tècniques de cocció saludables.
• Tècnica de cuina al vapor.
• Tècnica de cuina en el microones.
• Tècnica de cuina en l'olla de pressió.
• Tècnica de cuina sobre el foc (graella, barbacoa).
• Tècnica de cuina a la planxa.
• Tècnica de cuina al wok.
• Tècnica de cuina al forn.
• Tècnica de cuina al papillote.
Descripció de les matèries primeres i la seva elaboració:
• Verdures
• Fruites.
• Llegums.
• Arròs.
• Pastes.
• Carns i els peixos.
Elaboració de plats per a menjars de celebració
• Descripció dels ingredients de la A a la Z
• Utilització de petit diccionari de salut
Amb la realització d’aquest curs, l’alumnat adquirirà les competències professionals necessàries i/o complementàries que li permetran desenvolupar-se de manera més eficient en ocupacions relacionades amb el sector de la restauració i l’hostaleria. Aquestes competències facilitaran l’accés a llocs de treball com:

• Cuiner/a
• Ajudant de cuina
• Personal del sector de l’hostaleria
• Treballador/a en serveis de càtering
• Persones que vulguin iniciar-se o perfeccionar-se en la cuina saludable

Més informació

fppuerto.barcelones@ccoo.cat934812719

dl,dm,dc,dj (9:30 a 14; 16 a 18) i dv (9:30 a 14)

Entitats col·laboradores

Fundació Paco Puerto
Resum de privacitat

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-te la millor experiència d'usuari possible. La informació de les galetes s'emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions del web trobes més interessants i útils.