Pastisseria: Postres per a restauració

Ref: 85295

Inici: 23/10/24

Fi: 11/11/24

20h

Presencial

dilluns i dimecres de 17:40 a 21:00 hores

85295

Requisits del curs

En aquesta acció formativa no poden participar les persones treballadores al servei de l'administració pública.
Durant el procés de selecció es verificarà que la capçalera de la nòmina aportada per la persona que ha fet la inscripció no correspon a un organisme de l'administració pública.

Perfil de l’estudiant

No es requereixen acreditacions/titulacions. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.

Objectius generals

Elaboració i presentació de postres, utilitzant equips i màquines útils en rebosteria, observant les normes i seguint els procediments adequats.

Contingut

85295

 Mòdul 1: Pastisseria: postres per a restauració. 20h
Adquisició d'habilitats d'aprovisionament i organització de matèries primeres pròpies d'un rebost bàsic de pastisseria.
   •  Farina i les seves diferents classes i usos.
   •  Tipologia dels diferents ensucris i edulcorants.
   •  Altres ingredients com: Ous, llevat, llet, nata i sufflés, oli, mantega i greixos entre altres.
   •  Cacau i derivats.
   •  Fruita i productes derivats (melmelades, confitures, etc.).
   •  Desenvolupament de coneixements enfocats a l'ús de iogurts, gelatines, espècies, aromatitzants i productes de decoració comestible.
Desenvolupament de les habilitats i coneixements requerits per a l'elaboració de diferents postres.
   •  Adquisició dels fonaments de les principals preparacions bàsiques.
   •  Composició i elaboració.
   •  Coneixement de factors per a tenir en compte en elaboració i conservació.
   •  Integració de les preparacions bàsiques de múltiples aplicacions a base de: sucre, cremes, fruites, xocolata, ametlles, masses i els factors a tenir en compte en la seva elaboració, conservació i utilització.
   •  Coneixement de les preparacions bàsiques elaborades a nivell industrial.
Comprensió dels elements a tenir en compte en la presentació en el plat
   •  Desenvolupament de tècniques per a utilitzar en funció de la classe per a postres.
   •  Coneixement en la utilització de manga, cornets, i altres utensilis.
   •  Aplicació de tècniques relacionades amb fruites, cremes, xocolates i altres productes i preparacions emprats en decoració.
   •  Comprensió de la importància de la vaixella.

Avaluació

• Prova teòrica: Qüestionari tipus test o preguntes curtes
• Prova pràctica: crear un producte o demostrar in situ el maneig o habilitats apreses durant el curs: elaboració d’un plat/tapa/pinxo/postre segons indicacions del formador/a.

Lloc

FOMENT DE TERRASSA, S.A. - ED. CAMPUS VALLPARADIS
C BADALONA 1 BIS
08223
Terrassa

Entitats col·laboradores


Valoració


Estudiants formats

86

Comparteix