Cuina japonesa bàsica
Perfil de l’estudiant
   •  Certificat de professionalitat nivell 1.
   •  Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)
   •  Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
   •  Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
   •  Certificat de Professionalitat de nivell 2.
   •  Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
   •  Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.
Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés.
Objectius generals
Objectius específics
   •  Confeccionar una carta de sushi.
Contingut
Descripció dels fonaments de la cuina japonesa:
   •  Història i cultura del Japó
   •  Tradicions japoneses
Explicació de la gastronomia japonesa:
   •  L'arròs
   •  El peix
   •  Plats fregits
   •  Sashimi
   •  Sopes
 Mòdul 2: El sushi i les seves elaboracions i presentacions. 10h
Definició del sushi.
   •  Ingredients per elaborar sushi.
   •  Tipus de sushi.
   •  Estris per preparar el sushi.
Elaboració i presentació de plats
   •  Sushi
   •  Sashimi
   •  Nigiri
   •  Maki, fent usos del salmó (sake) i tonyina (magur)
   •  Tempures, fregides ràpides japoneses de marisc i verdures