Cuina japonesa bàsica

Restauracio

Perfil de l’estudiant

Complir com a mínim algun dels següents requisits:
 Certificat de professionalitat nivell 1.
 Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)
 Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
 Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
 Certificat de Professionalitat de nivell 2.
 Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
 Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.
Altres: Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés.

Objectius generals

Usar els productes de temporada fusionant l'exotisme japonès amb la proximitat de la nostra primera matèria en l'elaboració d'una carta de sushi.

Objectius específics

 Identificar els principis de la cuina japonesa per saber elaborar-la actualment.
 Confeccionar una carta de sushi.

Contingut

10959

Mòdul 1: Orígens i tradicions de la cuina japonesa. 10h

   •  Descripció dels fonaments de la cuina japonesa:
 Història i cultura del Japó
 Tradicions japoneses
   •  Explicació de la gastronomia japonesa:
 L'arròs
 El peix
 Plats fregits
 Sashimi
 Sopes

Mòdul 2: El sushi i les seves elaboracions i presentacions. 10h

   •  Definició del sushi.
 Ingredients per elaborar sushi.
 Tipus de sushi.
 Estris per preparar el sushi.
   •  Elaboració i presentació de plats
 Sushi
 Sashimi
 Nigiri
 Maki, fent usos del salmó (sake) i tonyina (magur)
 Tempures, fregides ràpides japoneses de marisc i verdures