Cuina japonesa bàsica

Perfil de l’estudiant

Complir com a mínim algun dels següents requisits:
   •  Certificat de professionalitat nivell 1.
   •  Títol Professional Bàsic (FP Bàsica)
   •  Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
   •  Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
   •  Certificat de Professionalitat de nivell 2.
   •  Haver superat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
   •  Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.

Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés.

Objectius generals

Usar els productes de temporada fusionant l'exotisme japonès amb la proximitat de la nostra primera matèria en l'elaboració d'una carta de sushi.

Objectius específics

   •  Identificar els principis de la cuina japonesa per saber elaborar-la actualment.
   •  Confeccionar una carta de sushi.

Contingut

10959

 Mòdul 1: Orígens i tradicions de la cuina japonesa. 10h
Descripció dels fonaments de la cuina japonesa:
   •  Història i cultura del Japó
   •  Tradicions japoneses
Explicació de la gastronomia japonesa:
   •  L'arròs
   •  El peix
   •  Plats fregits
   •  Sashimi
   •  Sopes

 Mòdul 2: El sushi i les seves elaboracions i presentacions. 10h
Definició del sushi.
   •  Ingredients per elaborar sushi.
   •  Tipus de sushi.
   •  Estris per preparar el sushi.
Elaboració i presentació de plats
   •  Sushi
   •  Sashimi
   •  Nigiri
   •  Maki, fent usos del salmó (sake) i tonyina (magur)
   •  Tempures, fregides ràpides japoneses de marisc i verdures

Estudiants formats

65

Comparteix